Sevgili gençler emeklerinizin karşılığını alma zamanınız  geldi sanırım  🙂

Yıllardır  emek verip  hazırlandınız. YKS Türkiye  geneli biraz zorladı. Kimi “Çok  zorlandım.” , kimi “Kitlendin kaldım.” , kimi  “Neydi o Türkçe  sorulari felsefenin orda ne işi  vardı!” dedi 🙂 Evet evet yanlış  duymadınız Türkçe  sorularının düşündürücülüğü baya yüksekti. Ee biz boşuna  hergün  20 felsefe  sorusu çözün onları  da paragraf sorusu çözdüm  diye sayın demiyoruz. Felsefenin hak ettiği  değeri  göreceği  günler  yakındır  elbet de geldik şimdi  tercih dönemine.

Öncelikle hepinize  geçmiş  olsun. İnsallah sınav  sonucunuz sizi mutlu edecek şekildedir. Tercih yaparken çok  araştırın, çünkü yıllarınız o şehirde  geçecek. Yapacağınız  iş sizi mutlu edecek şekilde olmalı. Her sabah güne  güzel  uyanma sebebiniz olur. Diğer  türlüsünü  dile getirmek  bile istemem.

Aldığınız  puan ve özellikle sıralama çok önemli. Tercih yaparken  sıralamaya  bakarak tercih yaptığınızı  unutmayınız. Instgram felsefehocasi_ adresinden birebir yardımcı  olmaktayim. 🙂

Peki tercih yaparken nelere dikkat etmeliyim?

-Öncelikle istediğiniz  bölüm  varsa ilk olarak onu arama motorlarında aratin. Mesela ” sınıf  öğretmenliği  taban puanları”  diye. Karşınıza  bir dizi üniversite  çıkacak  sıralanmış  bir şekilde. Orada o bölüme  en son yerleşen  öğrencinin taban puani ve siralamasi yazar. Siz o siralamaya bakarak sizin o bölümü  kazanma olasılığınızı görürsünüz .Size yakin siralamadan aşağı doğru  üniversiteleri  seçerek tercihte bulunabilirsiniz.

Ve unutmayın  illa bu yil üniversiteye gitmeliyim  diye  düşünmeyin. Gideceğiniz  bölüm sizin hayatinizin sonuna kadar yapacağınız  mesleği  belirliyor. Aceleci olmayın.  Güzelce araştırma  yapın. Yok ben seneye daha iyi hazirlanip çok  güzel  bir puan alırım  diyorsanız, kendize güveniyorsanız kalbinizin sesini kesinlikle  dinleyin  🙂

İletişimde ve takipte kalalım sevgilerimle ♡

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz